Gratis Eredivisie kijken met browser streams

Wil je gewoon makkelijk en snel inschakelen op een livestream of wil je liever geen programma op je computer installeren? Dan zijn livestreams via de browser een perfecte uitkomst. Deze streams zijn er in overvloed, je moet alleen de juiste sites weten om te voorkomen dat je wordt overspoeld door reclame of naar haperende beelden zit te kijken. Het kijken van voetbal via flash streams in de browser is volledig legaal. Ohja, dit werkt niet alleen voor de Eredivisie, maar eigenlijk voor alle grote competities in Europa! Op deze pagina leg ik precies uit hoe dit werkt.

Livestreams via LiveTV.ru

Één van de bekendste aanbieders van flash streams en ook mijn persoonlijke favoriet is het Russische LiveTV.ru. Op deze website zijn duizenden livestreams te vinden. Wedstrijden uit de Eredivisie worden over het algemeen bijna altijd aangeboden door LiveTV.ru, net zoals wedstrijden uit andere grote Europese competities. Nadeel van deze site is dat je er niet vaak livestreams met Nederlands commentaar tegenkomt, je zult meestal met Engels commentaar genoegen moeten nemen.

Voor deze site heb ik een uitgebreide tutorial geschreven waarin in 4 stappen wordt uitgelegd hoe je kunt gaan kijken naar een wedstrijd.

NosBall.com (Voorheen OnsBall.net)

NosBall.com is een relatief nieuwe aanbieder van livestreams. Als je de website opent, zul je zien dat het overgrote deel in het Arabisch geschreven is, dit zijn nieuwsartikelen over voetbal. Als er livestreams beschikbaar zijn, staan deze duidelijk aangegeven in een blokje links bovenaan de pagina. Selecteer de wedstrijd die je wilt zien, en je kijkt meteen live mee! De streams van NosBall.com werken ook op je mobiel of tablet. Hoe dat werkt? Daar lees je hier meer over.

NLSport.net

NLSport.net is de nieuwste toevoeging aan deze pagina. Ik heb de website nog niet heel veel kunnen testen, maar mijn eerste indruk was erg positief. De site is erg overzichtelijk maar helaas wordt je wel overspoeld met advertenties. Toch is de beeldkwaliteit zeer behoorlijk en liep de stream die ik heb getest erg soepel. Zeker het proberen waard!

RojaDirecta.me

Ook op RojaDirecta.me zijn bijna alle Eredivisie wedstrijden live te bekijken. RojaDirecta is een gebruiksvriendelijke website, zeker in vergelijking met de andere alternatieven genoemd op deze pagina. De kwaliteit van de streams van RojaDirecta is redelijk, maar vooral erg stabiel. Het komt zelden voor dat de stream wegvalt of hapert. Als je een stream start moet je wel opletten dat je niet allerlei software of toolbars download. Ook bij RojaDirecta zul je vaak genoegen moeten nemen met een buitenlandse commentator.

Firstrows.eu

Aanbieder Firstrow biedt werkelijk alle wedstrijden live aan. Alle wedstrijden uit de Eredivisie maar zelfs oefenpotjes en benefietduels worden hier live uitgezonden. De kwaliteit van de streams bij Firstrow is prima. Helaas wordt er op deze site wel heel erg veel reclame getoond, maar gelukkig heb je hier geen last meer van als je eenmaal aan het kijken bent.

CricHD.tv

CricHD.tv begon oorspronkelijk als website voor het bekijken van cricket. De website is inmiddels uitgegroeid tot een grote live sports aanbieder. Je kunt er altijd live naar de grote Engelse voetbalkanalen kijken, dus niet alleen onder de wedstrijden. Ook zijn er veel tijdelijke streams, zodat bijna alle Eredivisiewedstrijden hier met Nederlands commentaar bekeken kunnen worden. Bedankt voor de tip, bertusManila!

Wedstrijden in HD kijken

Het liefst zou je natuurlijk alle wedstrijden in HD-kwaliteit willen zien. Helaas worden lang niet alle wedstrijden gratis in HD aangeboden omdat dit een zeer snelle server vereist. Toch is er een site, http://streamitlive.blogspot.co.uk/, waar je soms in HD naar Eredivisie wedstrijden kunt kijken. Je kunt altijd eerst deze site proberen om te zien of de wedstrijd die jij wilt zien beschikbaar is in HD en anders terugvallen op één van de bovengenoemde sites.

IkKijkOnline.nl

UPDATE 17-08-2015: IkKijkOnline.nl heeft om onbekende reden de voetbalstreams van de site verwijderd. Je kunt nog wel alle open Nederlandse tv zenders via de site bekijken.

IkKijkOnline.nl is een Nederlandse aanbieder van flash streams. De website van IkKijkOnline.nl is erg gebruiksvriendelijk en er is de mogelijk om met elkaar te chatten tijdens de wedstrijden. Bovendien is er relatief weinig reclame aanwezig op deze website. Er is een ruim aanbod van streams, meestal zijn er meerdere streams per wedstrijd beschikbaar, en bijna alle streams zijn voorzien van Nederlands commentaar. Leuk extraatje is dat ook uitzendingen van Voetbal International en andere voetbal-gerelateerde programma’s vaak uitgezonden worden.

Illegaal?

Als je streams direct in de browser bekijkt ben je niet illegaal bezig, omdat je de streams niet helpt te verspreiden. Toch raden wij je altijd aan om via de officiële kanalen (voor de Eredivisie is dit via Fox Sports) te kijken en een kijkcode of abonnement te kopen. Hiermee steun je namelijk ook je favoriete club en het voetbal als sport.