Gratis Eredivisie kijken op een mobiel

Wil je onderweg ook gratis van alle voetbalwedstrijden genieten? Dat is nu mogelijk, onder andere dankzij de mobiel applicatie van Sopcast en in-browser streams. Maar er zijn nog meer mogelijkheden om nooit meer een moment van de Eredivisie te hoeven missen. Hieronder bespreek ik er een aantal.

NosBall.com met Puffin Browser (iOS & Android)

NosBall.com (voorheen OnsBall.net) is een relatief nieuwe aanbieder van livestreams. NosBall.com heeft geen mobiele website of applicatie, maar met een simpel trucje kun je alle streams van NosBall.com gewoon op je telefoon bekijken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de Puffin Browser (beschikbaar voor iOS & Android). Puffin Browser is een browser die flash ondersteunt, waardoor je de flash streams van NosBall.com die normaal niet werken op je telefoon nu wel kunt bekijken. Surf in de Puffin Browser naar NosBall.com, selecteer een stream en je kijkt live mee!

Mijn TV app (iOS)

De nieuwste app voor het kijken van live voetbal via Apple apparaten heet de Mijn TV app. Met deze applicatie kun je meer dan 100 kanalen live bekijken waaronder een groot aantal voetbal livestreams. Deze applicatie haalt zijn streams van onder andere dazsports.org, stvstreams.com, streamoftheday.com en bvls2013.com, en zet deze om zodat je iPhone of iPad ze af kan spelen. Door het grote aantal bronnen biedt deze app een zeer compleet overzicht van livestreams en kun je bijna elke wedstrijd live bekijken. De applicatie is te downloaden in de App Store.

Sopcast app (Android)

Het meest bekende p2p streaming programma Sopcast heeft sinds kort een mobiele applicatie gelanceerd (tot nu toe alleen beschikbaar voor Android). Met deze applicatie kun je eigenlijk alles doen wat je op de computer ook kunt. Als je de app opent zie je een overzichtelijk scherm met alle live channels. Selecteer het kanaal van je keuze, even bufferen en de stream begint met afspelen. Kanalen zijn ook te sorteren op kwaliteit door in het menu voor ‘sort by bitrate’ te kiezen. De app heeft een laag CPU verbruik waardoor deze zelfs op oudere telefoons vaak nog goed wil draaien. De app is ook uitermate geschikt voor tablets. Let op: de eerste paar minuten kan het beeld wat schokkerig zijn. Het is dan ook verstandig om de stream een kwartiertje voor het begin van de wedstrijd alvast te starten. De applicatie van Sopcast is hier te downloaden.

Veetle (iOS & Android)

Veetle is een online videostreaming website en soms wordt er via deze site een stream van live voetbal aangeboden. Deze stream is te bekijken door een bestand te downloaden (.m3u extensie) en deze te openen met een daarvoor geschikte media player. Omdat de meeste Android telefoons/tablets dit bestandstype standaard niet ondersteunen zul je eerst de MX MediaPlayer app moeten installeren. Nadat je dit gedaan hebt kun je het .m3u bestand openen in deze player. Op apparaten met iOS wordt .m3u standaard ondersteund. Je kunt het .m3u bestand hier downloaden.

Illegaal?

Als je streams in de browser bekijkt, zoals via NosBall.com ben je niet illegaal bezig. Kijken via de Sopcast applicatie is echter illegaal vanwege het gebruik van P2P technologie. Wij raden je altijd aan om via de officiƫle kanalen (voor de Eredivisie is dit via Fox Sports) te kijken en een kijkcode of abonnement te kopen. Je bent geheel zelf verantwoordelijk voor je keuze om wel al dan niet via Sopcast te gaan kijken en GratisEredivisie.nl is op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele gevolgen.