Gratis Eredivisie kijken met SopCast

Sopcast is een van de meest bekende en beste p2p programma’s van het moment. Via het gratis te downloaden programma is het mogelijk om voetbalwedstrijden uit alle grote competities, waaronder de Eredivisie, Premier League en de Bundesliga live te kijken. Daar komt nog eens bij dat je ook nog vele andere sporten via Sopcast kunt kijken. Het enige wat je hoeft te doen is de Sopcast player installeren. Op deze pagina leg ik je uit hoe je aan de slag kunt gaan met Sopcast.

Download Sopcast

Ten eerste dien je Sopcast te downloaden. Dit kun je doen vanaf de website van het ontwikkelaarsteam van Sopcast. Op dit moment is het programma beschikbaar voor Windows, Mac en ook voor Android telefoons (lees hier meer over voetbal kijken op je mobiel). Als je het programma gedownload hebt kun je beginnen met de installatie.

Sopcast installeren

Voer het gedownloade bestand uit en doorloop de stappen van de installatie. Pas wel op dat je geen onnodige en irritante software installeert zoals de Ask toolbar (dus goed checken welke vinkjes je geselecteerd hebt!). Nadat je een locatie hebt geselecteerd om Sopcast te installeren dien je 2 vinkjes weg te halen om de installatie van deze toolbar te voorkomen. Als je de installatie hebt doorlopen ben je bijna klaar om te gaan kijken!

Het gebruik van Sopcast

Als je Sopcast hebt opgestart zal het programma je vragen om in te loggen. Een account maken is niet nodig, kies simpelweg voor de optie ‘Login as anonymous’. Hierdoor blijf je anoniem voor de makers van Sopcast. In sommige gevallen verschijnt er nu een venster van Windows Firewall, klik dan op toestaan. Klik nu op het tabblad ‘Live Channels’. Hier vindt je een overzicht van alle kanalen die op dit moment live worden uitgezonden. Scroll naar beneden totdat je een kanaal of groep kanalen tegenkomt met het woord Eredivisie erin. Nadat je een stream geopend hebt hoef je alleen nog maar even te wachten en het streamen kan beginnen.

Let op: heb je haperend beeld? Helaas kan dit soms voorkomen bij p2p programma’s en hier is dan ook niets aan te doen. Als het haperen te erg wordt kun je altijd een flash stream proberen.

Sopcast gidsen

Soms is het erg onhandig om tussen de lange lijst met Sopcast kanalen de wedstrijd te vinden die je wilt zien. Op deze website is een handig overzicht beschikbaar waarin je precies kunt zien welke wedstrijd op welk channel wordt uitgezonden. Mocht je wedstrijd er niet tussen staan, dan kun je altijd nog terecht op Twitter. Een simpele zoekopdracht levert je vaak meerdere Sopcast links op!

Mobiele app

Sopcast heeft ook een mobiele applicatie voor Android beschikbaar. Hierdoor kun je ook onderweg live naar de Eredivisie kijken. Lees meer over de Sopcast app.

Illegaal

Het kijken van wedstrijden via Sopcast is illegaal. Dit komt doordat deze streams gebruik maken van P2P technologie, wat volgens de wet verboden is. Je bent geheel zelf verantwoordelijk voor je keuze om wel al dan niet via Sopcast te gaan kijken en GratisEredivisie.nl is op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele gevolgen. Wij raden je altijd aan om via de officiële kanalen (voor de Eredivisie is dit via Fox Sports) te kijken en een kijkcode of abonnement te kopen.