Gratis Eredivisie kijken op een Raspberry Pi

Je kunt gratis Eredivisie kijken op een Raspberry Pi. Als je Openelec geïnstalleerd hebt op een Raspberry Pi kun je de add-on Dutch Cloud TV downloaden. Via deze add-on is het heel eenvoudig om gratis voetbal te kijken op je televisie. Er zijn zelfs streams in 720p of 1080p beschikbaar.

Wat is een Raspberry Pi?

De Raspberry Pi is een mini computer ter grote van een van envelop. Het is dus geen taart maar dat weten de meeste wel. De eerste Raspberry Pi is uitgebracht in 2012 voor educatieve doeleinden en inmiddels is er al de vierde generatie uitgebracht. Wereldwijd zijn er al meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht, dit komt omdat het mini computertje vrij goedkoop is. Je hebt al een Raspberry Pi voor maar 35 euro. De Raspberry beschikt over vier USB-poorten, één micro-USB aansluiting, één HDMI ingang, één 3,5mm audio jack en een ethernet-aansluiting.

OpenElec installeren op een Raspberry Pi

Wat heb je nodig:

  • Raspberry Pi
  • Micro SD kaart (minimaal 2GB of groter)

Download eerst de laatste stabiele versie van OpenElec voor Raspberry Pi 1 of 2 onder het het kopje “RaspberryPi Builds”.

 Windows

Stap 1:

Het zojuist gedownloade bestand is ingepakt. Pak het bestand uit op een plek die je straks kunt terug vinden. Je kunt het bestand uitpakken met bijvoorbeeld winrar.

Stap 2:

Open Win32 Disk Imager en selecteer de gedownloade diskimage door op het icoontje achter het invoerveld “Image File” te klikken.

Stap 3:

Zorg dat de juiste schijfletter van je SD kaart bij “Device” staat en klik vervolgens op “Write”.

Nadat het schrijven naar de SD kaart succesvol is voltooid kun je de SD kaart uit de kaartlezer halen en is deze klaar voor gebruik in de Raspberry Pi.

 Mac

Stap 1:

Het zojuist gedownloade bestand is ingepakt. Pak het bestand uit op een plek die gemakkelijk via de command line is te benaderen.

Stap 2:

Formatteer de SD kaart in Disk Utility als “MS-DOS (FAT)”.

Stap 3:

Open het Terminal scherm en voer het volgende commando uit:

diskutil list

In de uitvoer kun je de SD kaart terugvinden, te herkennen aan het type DOS_FAT_32, bijvoorbeeld: /dev/disk4

Stap 4:

Voer vervolgens het volgende commando uit om de SD kaart te unmounten:

diskutil unmountDisk /dev/disk4

Gebruik in plaats van “/dev/disk4” de gevonden waarde uit stap 3

Stap 5:

De volgende stap moet zorgvuldig worden uitgevoerd. Verkeerd gebruikt kan leiden tot dataverlies!

Om de image naar je SD kaart te schrijven kun je het volgende commando uitvoeren:

dd if=/Users/kodi/Desktop/bestandsnaam.img of=/dev/disk4

if= locatie van de uitgepakte image (stap 1).
of= verwijzing naar het station met de SD kaart (stap 3).

Deze stap kan tot 10 minuten duren. Er is geen voortgangsindicator. Zodra de opdrachtprompt weer verschijnt is het schrijven gereed.

Nadat het schrijven naar de SD kaart succesvol is voltooid kun je de SD kaart uit de kaartlezer halen en is deze klaar voor gebruik in de Raspberry Pi.